The Serious Work Of Play

DERIVAS CRAIC


MÅL MED VÅR AVEL.

Sunda och friska jakthundar som fungerar lika bra i familjen.


Sunda utifrån Labradradorens tydliga mentalitet - " En labrador ska vara social, glad, snäll samt vänlig och spontan i kontakten med andra hundar och människor. Den är intelligent och följsam och har en stark vilja att vara till lags och är en anpassningsbar och tillgiven följeslagare."


Frisk utifrån - höfter, armbågar, ögon men även mentalt.


Jakt - att ha alla de jaktliga egenskaper som krävs för att klara de krävande jakterna, inte i första hand för att vinna championtitlar.


Familjehund - då labradoren är en hund du skall kunna ha med dig i alla sammanhang. Den skall även gilla att träna och vara aktiv tillsammans med sin familj.
----
Jag kommer alltid att titta på de jaktliga egenskaperna detta inkluderat en nättare kropp samt att hunden skall vara mentalt fungerande som en labrador på de hundar jag kommer att använda i avel. Ingen av egenskaperna kommer att få stå över någon annan då båda är viktiga för att bevara rasen. Labradoren är ursprungligen en arbetande hund, framförallt med jakt, den har också alltid varit en vänlig, öppen hundras vilket är viktigt att bevara i mina ögon. 

KÖPA VALP AV OSS.

Valparna föds och lever sina första veckor i hemmiljö med sin mamma och vänjs sakta men säkert vid livet utan för valplådan. De fyra första veckorna har vi fokus på mamma och valpar. Efter de veckorna börjar vi ta emot besök av er som valpköpare. Hos oss väljer man inte valp utan jag kommer att efter bästa förmåga välja den individ jag tror passar just er. Därför kommer jag också fråga en hel del om er och ert liv när vi hörs och ses. 

När valparna säljs är de:
- registrerade i Svenska Kennelklubben och Svenskt Jakt Hundsregister

- id-märkta
- veterinärbesiktade
- vaccinerade
- avmaskade

Ni kommer även få med er små valppaket och en matlistan att följa det första ett och ett halvt året. 

Vid ett års ålder ska valpen röntga höfter och armbågar, jag önskar även att ni ögonlyser hunden vid ett år och gärna vid sex år. Detta är inget jag kan kräva av er men önskar att ni kan göra det för er hund och för att aveln ska kunna utvärderas. 

Jag kommer att erbjuda regelbunden träning under de första två åren. Jag finns här för frågor och funderingar under hela hundens liv, jag hoppas att jag får många uppdateringar om hur ni har det i ert liv i stor och smått. 

Det viktigaste för oss är att hitta bra hem till våra valpar där hundarna får vara en del av ett aktivt liv, en jaktlabrador är inget för en soffpotatis. Väljer du en jaktlabrador kommer det krävas att du går promenader, tränar, går kurs och engagerar dig i din hund men gengäld kommer du få den bästa kompisen du någonsin kunnat önska dig. 


SKK OCH SJR.

Vi kan nu stolt meddela att vår kennel är nu kopplad både till Svenska Kennel Klubben och Svenskt Jakthunds Register.

 Svenska Kennel Klubben

Svenskt Jakthunds Register


AMBASSADÖR FÖR AGRIA BREEDERSCLUB.

Under våren 2021 blev vi ambassadörer för Agrias Breeders Club och vi ser framemot många roliga samarbeten framöver. 

SAMARBETSPARTNERS.

Rebecca`S

Vi har glädjen att samarbete med denna pärla till hundtäckestillverkare.

Täcken för hund i rörelse.                                Täcken gjorda i 100% ull, frotte och softshell. Färg och mått anpassas efter din hund. Syr plädar, överdag och bäddar

Som valpköpare får du rabatt hos Rebecca´S när du köper täcke.

Olivers Petfood.

Vi är sedan något år tillbaka knutna till Olivers uppfödarklubb då jag länge gillat deras tuggben och belöningsbitar. Vi har nu skrivit återförsäljaravtal och kommer att ha valda delar av Olivers Petfoods breda sortiment hemma till försäljning. 

LÄNKAR.

SKK - Svenska Kennel Klubben - www.skk.se

SJR - Svenskt Jakt Hunds Register - www.sjr.nu

SSRK - Svenska Spaniel och Retriver Klubben - https://www.ssrk.se

JSK -Jakt Spaniel Klubben -https://www.jaktspanielklubben.se

Minnows Kennel - https://www.minnows.se

Country Sports Kennel - https://www.countrysportskennel.se

Olivers Petfood - https://www.olivers-petfood.se


KONTAKT.

HAR DU FRÅGOR KONTAKTA OSS GÄRNA.

E-post: annakericsson@hotmail.com

Följ oss gärna på facebook: https://www.facebook.com/derivascraic/